Travelicious Families Event

16 september 2018
Schrijf je nu in

Gefeliciteerd! Je gaat op wereldreis met je gezin.

MAAR NU? Hoe ga je dit aanpakken? Je bent je gaan verdiepen in de regels omtrent leerplicht, belastingen en andere praktische zaken en je merkt al gauw dat bij het ene antwoord op je vraag een andere vraag zich alweer aandient. 

Hoe zou jij het vinden als je het wiel niet meer hoeft uit te vinden? Dat er een event bestaat waar je verteld wordt welke stappen je moet ondernemen om op reis te kunnen met je (leerplichtige) kinderen? Hoe je praktische dingen als belasting en je huis gaat regelen? Waar je samen met je gezin jullie droom visueel gaat maken? Waar je terecht kunt met al je vragen en waar je real life stories hoort van gezinnen die je voor zijn gegaan? Ik organiseer zo’n event. Op 16 september 2018 zijn jij en je gezin van harte welkom. 

GRIJS GEBIED

Laten we het beestje bij de naam noemen. Op wereldreis gaan met je gezin is in Nederland een behoorlijk grijs gebied. Omdat nog niet zoveel gezinnen het doen is er weinig bekend over de praktische kant van deze onderneming. Ik ben net terug van een reis van 6 maanden met mijn gezin.

Het was al jaren mijn droom om met mijn gezin op wereldreis te gaan. Op ieder 5 jaren plan kwam het weer naar voren. Ik heb echter een tijdje gehad dat ik dacht dat ik deze droom nooit waar kon maken. Met drie leerplichtige kinderen, een eigen bedrijf en een koophuis …

Iedere keer als ik me verdiepte in de regels kwam ik van een koude kermis thuis. In mijn omgeving was er verder niemand die zoiets wilde ondernemen, dus daar vond ik niet veel steun. Ook on-line was er niet veel informatie te vinden over dit specifieke onderwerp. En vooral heel erg verspreid. Ik heb dit echt gemist in mijn zoektocht naar informatie. Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden. Hierdoor kwam ik erachter dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden … of in ons geval; naar Kaapstad.

Ik ga je tijdens het event vertellen welke wegen dat zijn en welke hobbels wij tegen zijn gekomen tijdens onze voorbereidingen. Maar vooral ook hoe we het wel mogelijk hebben gemaakt.

FUN

Naast de praktische kant gaan we natuurlijk ook voor de FUN. Je ontmoet andere reislustige gezinnen en krijgt inspiratie van gezinnen die je voor zijn gegaan en de stap al hebben gezet.

DE SPREKERS …

De volgende mensen komen hun verhaal vertellen tijdens deze leuke inspirerende middag. Ook zullen er video verhalen voorbij komen van gezinnen die onderweg zijn en een kijkje geven in hun leven.

Nynke van het blog Reis met Kinderen heeft al twee grote reizen met haar kinderen achter de rug. Samen met haar man en zoontje Finn ontdekte ze al de wereld met hun backpack. Nu zijn ze net terug van een 4 maanden durende reis met hun camper door Europa. Dit keer met z’n viertjes, want kleine Robyn heeft het team versterkt. Nynke vertelt ons hoe het is om te reizen met kleine kinderen, maar ook hoe over het verschil in backpacken of reizen met je eigen huisje op wielen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast heeft Nienke enorm veel kennis van landen door haar achtergrond als reisadviseuse, dus ook als je vragen hebt over je reisroute kun je bij haar terecht.

Combineer een reislustig type en een financial lifeplanner en je komt uit bij Frank Bennis. Zelf één jaar op wereldreis geweest met zijn gezin én ook nog specialist in de financiële sector. Een perfecte combinatie voor een presentatie over de praktische kant van reizen. Frank gaat je alles vertellen over verzekeringen, belasting, je huis verhuren … en hoe zit het nu eigenlijk met je eigen bedrijf en uitschrijven. Alles komt aan bod. Frank vertelt op een duidelijke, luchtige manier over deze toch best wel taaie materie.

Leerplicht! Een van de grootste struikelblokken om op reis te gaan met je kinderen. Ik vertel er alles over deze middag. Ik heb me voor de reis verdiept in dit onderwerp en nu nog steeds hou ik bij wat de ontwikkelingen zijn en wat je het beste kunt doen. Naast mijn eigen ervaring deel ik de ervaringen van andere gezinnen, zodat je een reëel beeld krijgt van hoe het onderweg gaat en wat de mogelijkheden zijn om op een fijne manier om te gaan met leerplicht.

Inge & Alex zijn digitale nomaden en reizen met hun tweeling full time rond in hun camper Jacky. Zij delen hun reis naar hun nieuwe leven en komen live tijdens deze dag via Skype om te vertellen hoe het nu met ze gaat. Hoe is dat om op 20m2 met elkaar te wonen? Hoe verdien je geld onderweg? Wat bevalt wel, wat niet? Je gaat het allemaal horen. Laat je inspireren door dit leuke stel die hun dromen waarmaken en toch met beide voeten op de grond staan.

WIE BEN IK?

Kijk dit ben ik met mijn gezin. Rogier, Lilou, Fileine, Jolie en Irene. Die met die selfiestick; dat ben ik. We staan hier in voor de torens van KL. Tijdens onze wereldreis. En wie ben ik dan? Ik zal me voorstellen. Irene, 41 jaar, 3 kids, fotograaf, blogger, vlogger en multipotentialite. Het is mijn persoonlijke missie is om al mijn dromen waar te maken. Mijn grootste droom is om al reizend en werkend de wereld te ontdekken met mijn gezin. Daar is een begin mee gemaakt tijdens onze wereldreis.

Omdat ik tijdens de voorbereidingen op deze reis veel hobbels en bobbels tegenkwam, kwam ik op het idee om een facebookgroep op te richten voor gezinnen die ook voor langere tijd op reis willen. Voor jou dus. Hiermee wil ik je helpen om niet opnieuw het wiel te hoeven uitvinden en je reis naar jouw “wereldreis” makkelijker te maken.

Dat hier behoefte aan was is wel duidelijk. Binnen korte tijd had ik 75 leden en ondertussen is het aantal opgelopen tot bijna 300. Allemaal mensen met de droom om op wereldreis te gaan met hun gezin. Speciaal voor deze gezinnen organiseer ik het Travelicious Families Event. Hier ontmoet je gelijkgestemden, vertel ik mijn verhaal en waar ik tegenaan ben gelopen. Maar ook deel ik natuurlijk de leuke kant van het reizen met je gezin. Want het is gewoon te gek! Op het event komen gezinnen spreken die op reis zijn geweest en ook zij delen hun kennis met je. Je dompelt je echt een middag onder in je droom om op wereldreis te gaan. Het doel is je te laten vertrekken met een positief gevoel over het (wereld)reizen met kinderen en natuurlijk helemaal geïnspireerd zodat je zelf aan de slag kunt.

 IMPRESSIE

TRAVELICIOUS FAMILIES EVENT

KINDEREN

Omdat je een wereldreis gaat maken met je kids mogen zij uiteraard ook mee. We hebben een programma voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kind maakt spelenderwijs kennis met het wereldreizen. En jij krijgt dan weer informatie over hoe je je kind het beste kunt voorbereiden op zo’n mooie reis. Eén van die voorbereidingen is samen een collage maken. Wat willen jullie gaan doen en zien? Misschien brengt het nog wel een leuke wending in het reisplan. Superleuk en het brengt je weer een stapje dichterbij je droom! 

Voor kinderen jonger dan 6 jaar willen we vragen een oppas te zoeken. Mocht dit echt niet lukken, dan kunnen ze mee. We hebben alleen geen programma en oppas voor deze leeftijd.

Anderen over …

Niet alleen ik vind het travelicious families event een tof idee. Hier lees je de reacties van de deelnemers aan het vorige event.

Wij vonden het heel inspirerend en een superinteressant programma zowel voor ons als voor onze kinderen. Wij gaan (geinspireerd) weer verder met het regelen van de rest van de dingen voor onze wereldreis. Bedankt voor alles!

Ingeborg Lukien

Wij hebben ontzettend genoten van de TFE-middag. We houden zelf niet zo van presentaties, maar dit ging over onze droom en dan zijn zelfs presentaties leuk! Floris, ons zoontje van 6, heeft ook een super middag gehad: maskers maken, chinese tekens, foto’s leren maken, heel veel lekkers snoepen en een gave collage maken van onze toekomstige droomreis! Hij heeft het er nu nog over!

We hebben heel veel tips gekregen die wij direct kunnen gebruiken. We staan namelijk aan de start van de voorbereidingen!

Leonie Snieders

Het was een super inspirerende middag Irene en top georganiseerd! Mooie verhalen en goede tips en leuk om met een moodboard aan de slag te gaan. Sophie en ik gaan de komende tijd verder visualiseren en onze plannen concreet maken.

Ralph Oprins

Bedankt Irene voor het organiseren van dit toffe event. Supernuttig voor de verdere voorbereiding van onze reis!

Olaf Helmond

Wat gaan we doen?

Wauw! Klinkt goed he … je onderdompelen in je droom … Wat gaan we dan precies doen?

  • Luister naar de inspirerende real travel stories van o.a. mijzelf en gezinnen die je al voor zijn gegaan. 
  • Een jaar lang heb ik uitgezocht wat we moesten regelen voor onze wereldreis. Niet altijd zonder hobbels. En ook ik heb wel eens gedacht “laat maar”. Maar het is gelukt. Leerplicht, je huis verhuren, uitschrijven, werken & reizen, een eigen bedrijf en reizen, wat neem je mee, hoe bereid je de kids voor en nog veel meer komt aan bod tijdens deze middag. 
  • Samen met je kids maken jullie een visionboard. Een visionboard is een visuele kompas naar je dromen. Deze visionboard gaat specifiek over jullie wereldreis. Wat wil iedereen? Wat verwacht iedereen? Misschien komen er wel dingen naar boven waardoor jullie reis een andere wending krijgt. 
  • Je ontmoet andere gezinnen die ook op reis gaan of willen
  • Tijdens de middag staat er water, koffie, thee en limonade tot je beschikking. Ook zorgen we voor iets lekkers. 
  • Na afloop ontvang je de presentaties en een lijst met nuttige adressen om zelf aan de slag te gaan.
  • Een afsluitende borrel met hapjes
  • En last but not least; vol inspiratie ga je weer op weg naar huis. Met goeie zin om dit varkentje even te gaan wassen! Jullie gaan op wereldreis.

 

JOUW INVESTERING

Voor deze middag boordevol inspiratie, informatie, lekkers en een borrel betaal je € 25,00 per volwassene. Kinderen betalen € 12,50. De locatie is in Zuid Holland. Het adres is nog niet bekend. Dit ligt ook aan de grootte van de groep. Zodra het bekend is krijg je dit en de overige informatie toe gestuurd.  Hou er rekening mee dat de middag van ongeveer 12:00 – 17:00 uur is.