Op reis met kinderen ~ tips Travelicious Family Wereldreis Zuid-Afrika

VLOG #5 Krugerpark met kids? Ja!

In Nederland hoorden we vele bezwaren waarom we vooral niet naar het bekende Krugerpark zouden moeten gaan; te duur, te toeristisch, te saai voor kinderen, malaria … maar gelukkig zijn we een tikkeltje eigenwijs en dat is maar goed ook …

Wat veel dieren hebben we gezien, op iedere hoek stond er wel een leek het. Ja, het is wat druk. Als je dan een neushoorn ziet, staan er gelijk tien auto’s om je heen, maar we hebben ook hele stukken alleen gereden en genoten van de uitgestrektheid van het park.  Onze twee oudste kinderen vonden alles fantastisch. Onze jongste van 4 was er al snel klaar mee. Voor haar was het “gewoon” een autorit en de aandacht voor de dieren was snel weg. Dus als je alleen maar jonge kinderen hebt is een game drive wellicht een betere optie.

Die game drive hebben we trouwens ook gedaan. In het zuiden aan de kust. Is toch niet helemaal hetzelfde. De “rangers” weten precies waar de dieren zich schuil houden, dus het avontuur is ver te zoeken. Maar met kleine kids is het natuurlijk heel erg leuk. Kruger is heel wat spannender. Je gaat zelf op zoek naar de dieren en het geeft je dan ook echt een goed gevoel als je een dier spot. Zo spotten wij een Hyena. Ik ben er zeker van dat alleen wij die op dat moment zagen, want er waren geen andere auto’s in de buurt … dat is natuurlijk wel echt heel bijzonder! Of wat dacht je van een overstekende kudde olifanten. Die dieren vervelen echt nooit! Magisch en indrukwekkend.

Wij dachten van te voren dat je in het Krugerpark minimaal 5 dagen moet verblijven om al die dieren te zien, maar het tegenovergestelde is waar. Wij zijn er in 8 uur doorheen gereden met onze eigen auto. Bij Crocodile Bridge gingen we erin en in Hazyview kwamen we er weer uit. Heel goed te doen met de kinderen en bomvol dieren 🙂

DUS, Kruger met kinderen?; wij geven het een dikke vette “JA”.

Ik maakte er een vlog over … be inspired!

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment