Digital Nomad Family Lifestyle Op reis met kinderen ~ tips Travelicious Family Wereldreis

Je reis vastleggen? 6 creatieve ideeën.

Je kunt het op de ouderwetse manier doen, maar het kan ook digitaal. Ik doe het allebei. Gewoon omdat het kan. Hoe ga jij je reis bijhouden? Hier een aantal ideeën.

  • Hip en ouderwets tegelijk: Een bullet journal bijhouden

Het is een dagboek, agenda en planner in een, maar dan helemaal leeg. Bij bulletjournaling is het de bedoeling dat je alles zelf invult op een creatieve manier. De stipjes op de pagina’s zijn je gids om mooie tekeningen te maken, maar je kunt er ook vanalles in plakken als je wilt. Zelf hou ik er ook een bij, maar ik gebruik het echt als reisdagboek. Ik teken onze reis en sik schrijf momenten op die erg veel indruk op mij hebben gemaakt. Je mag uiteraard helemaal zelf weten hoe je deze bullet journal invult, maar wat ik wel erg leuk vind is dat je echt met pen en papier in de weer bent en je je creatief gezien helemaal kunt uitleven.

Je kunt ze in alle kleuren en maten kopen. Mijn favoriete shop is www.thelovelynotebook.nl, maar ze zijn in iedere boekhandel te krijgen. (je kunt natuurlijk ook een gewoon notitieboekje kopen, maar ik vind die stipjes wel erg handig om te tekenen en het ziet er gezellig uit)

Meer uitleg over een bullet journal vind je hier: https://www.huisvanbelle.nl/is-bullet-journal/

                              Bron: Pinterest, fotograaf onbekend

  • Liever iets moderner? Hou een blog bij voor de achterblijvers

Er zijn tal van mogelijkheden om een blog bij te houden. De leukste vind ik toch wel die van www.reislogger.nl Als je je aanmeldt kun je direct beginnen met het inrichten van jouw pagina.

De opmaak is hip en echt op reizen gericht. Je kunt hier gemakkelijk foto’s en video’s uploaden en je verhaal schrijven. Naast dat je een wereldkaart kunt bijhouden met je route, houdt reislogger automatisch je volgers op de hoogte van nieuwe content. En gemak dient de mens: als je trip is afgelopen kun je je hele blog met een druk op de knop laten afdrukken in een album. Leuk toch?

  • Zelf je blog bouwen

Een blog als reislogger is erg leuk, maar voor mezelf vond ik het iets te beperkt. Ik wilde het proffesioneler aanpakken en meerdere mensen dan alleen mijn familie en vrienden inspireren. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn reisverhalen en reisvlogs in mijn blog www.levenbuitendelijntjes.nl op te nemen. Je kunt uiteraard ook een losse reisblog maken. Er zijn twee programma’s waar ik graag mee werk:

WORDPRESS. WordPress (https://wordpress.org) heeft duizenden templates waar je uit kunt kiezen en die je daarna nog helemaal aan kunt passen. Ik werk graag met WordPress omdat je het naar eigen wens in kunt delen. Toch is het best lastig in het begin en moet je er echt tijd in investeren om een website te maken. Een voordeel van WordPress is dat er veel plug-ins zijn die je toe kunt voegen, denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart met jouw reisroute.

WIX. Een makkelijk websdesign programma waar je gratis een website kunt maken. Nadeel van een gratis wesbite via hun is dat je de extensie wix.com moet gebruiken in je naam en je krijgt reclame op je site. Beter dus een betaalde versie als je er meer van wilt maken dan alleen een leuke website voor familie en vrienden. Wix is heel gebruiksvriendelijk. Met de “drag en drop” functie bouw je in een handomdraai de mooiste websites.

Ik heb ondertussen best wel wat ervaring met het bouwen van website, dus als ik je kan helpen. Geen probleem.

  • INSTAstories

Jaaaa! Sinds ik reis ben ik helemaal fan van Instastories. Het is makkelijk en leuk om te doen. Je vertelt je verhaal van die dag. Kleine momentjes, grote momentjes. Er komen steeds meer opties bij om het zo leuk mogelijk te maken. Ook hier kun je dus lekker creatief zijn. Een van de opties is dat je je verhaal op kunt slaan. Leuk, want zo heb je direct een verslag per dag in je telefoon. Voor de achterblijvers is het een fijne manier om je te blijven zien en horen. Een tip: koop lokaal een sim kaart, zo kun je ieder moment een story plaatsen.

  • Vloggend de wereld rond

Ik ben dol op vloggen. Het is een superleuke manier om je familie, vrienden en volgers op de hoogte te houden van jullie reis. Van ieder land maak ik sowieso een reisvideo en tussendoor vlog ik met enige regelmaat over de activiteiten die we doen of gewoon over het leven als reizende familie. Voor mij is het ook een soort uitlaatklep en ik hoop hiermee anderen te inspireren om ook op reis te gaan. Ik plaats mijn vlogs op you tube. https://www.youtube.com/watch?v=E_hyTiMEfR4&t=41s

  • Foto’s, Foto’s en nog eens Foto’s

Tenenkrommend kijk ik toe hoe een flink gedeelte van de reizende bevolking hun i-phone gebruikt om hun reis vast te leggen. Zonde, vind ik. Het is zo bijzonder om te reizen en dat wat je ziet verdient het gewoon om mooi vastgelegd te worden. Om het gesjouw te beperken heb ik een camera gekocht met een fijne zoomlens. Deze lens kan van dichtbij vastleggen en veraf. Helaas is deze gevallen tijdens een fietsritje en heb ik nog geen vervanging gevonden … dus tenenkrommend maak ik nu foto’s met mijn i-phone … en dat is toch niet hetzelfde 🙂

Hoe je het ook doet, het is belangrijk om in ieder geval iets bij te houden. De kans dat je precies dezelfde reis maakt is heel klein en herinneringen vervagen. En hoe leuk is het later voor je kinderen? Ik ben nog steeds heel blij met de foto’s van al mijn reizen. Het haalt kleine details terug. De verwondering die je iedere dag voelde tijdens je reis. Die vergeet je zodra je terug bent. Hoe leuk is het dan om die verwondering op te roepen als je daar behoefte aan hebt.

En vergeet niet; het is ook gewoon FUN om te doen! Veel plezier.

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment