Business Mindstyle Motivatie

Eerste hulp bij een Facebook overkill!

PFFFFF … wat een stomme dag. Ik werd al niet zo best wakker. En wat doe ik dan? Juist … ik ga mezelf kwellen en teisteren door te gaan surfen op facebook. Met als gevolg … Juist. Irene in tranen met de woorden “Zie je nu wel, ik kan heeeeelemaal niiiihhhiiiiiiks!”

Want ja, ook ik heb van die dagen dat ik superonzeker word van ál die mensen die het zo goed voor elkaar lijken te hebben. Van dames die een mega te gekke business hebben die per dag met honderden volgers groeit tot heren die me vertellen wat tikmoet gaan doen om veel geld te verdienen. Waar ik blij ben met één aanmelding, krijgen zij er in een dag 100! En als er dan ook nog teksten voorbij komen met “je moet nu gaan ondernemen”
“ Je moet nu je kansen pakken” etc etc. Dan ben ik weg … Hoewel ik meestal erg geïnspireerd wordt door deze dames en heren, trekt het me op dagen als deze de andere kant op. Ik verlies mezelf dan zelfmedelijden, in woorden als “zij wel en ik niet”. Ja, ik ben dan echt heel zielig.

Gelukkig heb ik daar zelf wat fijne maniertjes voor bedacht om er overheen te komen en hoef ik niet meer daaaaaaagen te zwelgen in zelfmedelijden … Hier komen ze:

  • STOP. Ja, just stop-it! Zodra deze gevoelens de hoek om komen dwing ik mezelf te stoppen met dit kinderachtige gedoe! Dit duurt soms even, maar omdat ik me bewust wordt van mijn zelf destructieve gedrag kan ik mezelf tot orde roepen. Soms lukt het alleen, maar vaak heb ik even de hulp nodig van iemand anders. Iemand die me even aanhoort en lieve dingen tegen me zegt. Daarna kan ik er weer tegenaan. DUS erken deze gevoelens én erken dat het je niet beter maakt. Vraag je dus af; helpen deze gedachtes me verder? NEE DUS!
  • ONTVOLG & FOCUS: Hoe zeer deze mensen me ook inspireren, zodra het de verkeerde kant op gaat en ik me ga vergelijken met deze mensen, dan verlies ik mezelf. Ik kán simpelweg nog niet op hun niveau zijn. Ik kán me dus simpelweg niet vergelijken met iemand die al jaren bezig is met zijn of haar business. Door te ontvolgen kan ik me weer focussen op mezelf. Op mijn pad en mijn tempo. Het geeft rust. En omdat ze mij wel inspireren zal ik ze zeker blijven volgen, maar dan wel wanneer ík daarvoor kies.
  • FEESTBOEK: Deze heb ik van een vriendinnetje van mij. Zij kiest er heel bewust voor om minder tijd door te brengen op fb, juist vanwege bovenstaande reden; het vergelijken. FEESTBOEK noemt ze het. Iedereen plaatst er zijn of haar beste successen. Je hoort niet vaak “Ik heb een nieuw programma en ik heb nog geen aanmelding” Nee, alleen de succesverhalen komen aan bod. En geef ze eens ongelijk. Je wilt natuurlijk ook dat mensen je product gaan kopen. Dat gaat waarschijnlijk minder snel als je zegt dat niemand je product wilt afnemen. Maar reken maar van yes dat vele ondernemers dit meemaken. Veel van ons lanceren wel eens iets en krijgen nul reactie. Of plaatsen een post en krijgen niet één like. Ook ik. En dat vind ik jammer, maar zo is het nu eenmaal. Dan doe ik de volgende keer gewoon nog harder mijn best. De grootste fout is om op zo’n moment op Facebook te gaan kijken naar anderen. Dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je nooit meer iets wilt ondernemen of stopt met blogs schrijven. Nee, gewoon je eigen koers varen en volhouden. (Je hebt me door he? Ik ben mezelf moed aan het inpraten)

VASTE TIJDEN: Ja, ik weet het. Ik spreek het ook regelmatig met mezelf af, maar soms lukt het niet helemaal. Op vaste tijden op social media. Ik wil vanaf nu slechts twee keer op Facebook. In de ochtend en s’avonds. Oh, wat lijkt het me heerlijk rustig en kun je eens nagaan hoeveel tijd ik overhou voor leuke dingen? Doe je met me mee?

Ik ben erg benieuwd hoe jullie omgaan met social media. Beïnvloed het je? En wat doe je er aan? Heb je misschien nog een tip om toe te voegen?

O,ja en waar ik ook in geloof is dat een portie gezonde jaloezie prima is en je verder helpt als ondernemer. Laat het een inspiratie zijn om jouw doelen te behalen, maar laat het je niet beperken en stil zetten.

Nou, het heeft geholpen hoor. Ik ben er weer overheen! Nu weer aan de slag en leuke blogs schrijven voor jou! Doei!

 

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment