Inspiratie Lifestyle Mindstyle

HOERA! EEN BURN-OUT

Daar sta ik dan. In het midden van mijn huis. Overal hopen was, een vol bureau, een vol aanrecht, overal speelgoed en een hoofd dat overstroomt. Voor de derde keer vandaag barst ik in huilen uit. En het is nog maar 9 uur …

Dit gebeurt er bij mij als ik “too many tabs” open het staan. Een hoofd dat altijd maar aan het denken is, alles tegelijk wil uitvoeren en daarnaast ook nog een goede moeder/partner/zus/dochter/etc probeert te zijn. Gelukkig is daar mijn lijf die schreeuwt om hulp als het weer een zover is.

Drie jaar geleden deed ze dat ook. Keihard schreeuwen om aandacht. Teveel dingen die energie van me zogen. Maar mijn hoofd vond het maar onzin. Tot die ene dag. De dag dat mijn lijf zichzelf in de strijd gooide door er gewoon maar even mee op te houden. Ik kon niet meer. Alles was teveel. Ieder kindergeluid, ieder feestje, ieder gesprek … ik was gewoon op. Lusteloos lag ik op de bank aan de depressiva. Keihard is zo’n burn out. Een kuttijd. Maar ook een kado. Want het heeft me op een ander spoor gezet. Ik ben gaan nadenken over mijn leven. Vind ik het wel zo leuk wat ik doe? Wat geeft mij energie? Wat kan ik veranderen en hoe kan ik het heft weer in eigen handen nemen? Dus ja, ik zeg; BEDANKT VOOR DE BURN-OUT!

Toch komt daar af en toe dat gevoel van toen, die machteloosheid, om de hoek kijken. Net als vanochtend, toen ik huilend tussen mijn was stond en het even niet meer zag zitten. Gelukkig luister nu wel naar mijn lijf en alle signalen die ze geeft. En onderneem ik direct actie!

Dit is wat ik doe:

  • Verwachtingen bijstellen: Ik kan soms nogal streng zijn voor mezelf. Twee bedrijven runnen, een gezin runnen en het moet ook nog allemaal supertof zijn …. En van wie dan? Juist ja, van mezelf! Dus dat mag allemaal best een beetje minder.
  • Rust nemen: Iedere ochtend de tijd nemen voor mezelf, ik vind het zo fijn. Maar tijdens een periode als deze komt het er niet van. Superstom natuurlijk, want dat is juist wat me zo helpt! Wandelen, meditatie, hardlopen … Het maakt mijn hoofd leeg en laat creativiteit weer stromen.
  • Visualiseren wat nu écht belangrijk is voor me: Een moodboard maken helpt me ALTIJD om weer op koers te komen. Met een moodboard maak ik mijn dromen, wensen en doelen visueel en kan ik zien wat nu echt belangrijk is voor me.
  • Gezond eten: Tijdens dit soort periodes grijp ik naar de chocolade … en niet een stukje, nee, hele repen moeten er aan geloven! En dat dat niet heel goed is voor mijn energielevel en gezondheid begrijpen we allemaal. Dus weer gezonder eten. Als ik gezond eet en genoeg beweeg ben ik gewoon sterker en kan ik veel meer aan. Logisch eigenlijk.
  • Keuzes maken: Ik ben er heilig van overtuigd dat ik alles kan. Maar soms denk ik dat het ook allemaal tegelijk kan. En dat is niet zo. DUS … keuzes maken. Eerst het ene project afronden en dan beginnen aan de andere. Zo krijg ik ook nog eens veel meer gedaan.
  • Motivatiefilmpjes kijken: Een van mijn favoriete bezigheden. Inspiratie opdoen. Vooral als ik me gestresst voel of het even niet zie zitten. Tony Robbins is mijn nieuwe held. Maar ook Thijs Lindhoudt met zijn podcasts, Eelco de Boer en Zarayda Groenhart helpen mij er weer bovenop te komen.
  • Luisteren naar mijn moeder: Last but not least … Ik weet niet hoe het met jouw moeder zit, maar die van mij heeft volgens mij een 10e zintuig. Ze belt me al op voordat ik zelf ook maar iets in de gaten heb met “Gaat het we goed met je?” Dus voortaan gaan de alarmbellen af als mijn moeder dit vraagt.

Dus heb jij binnenkort weer een gevalletje “too many tabs open” …. Luister dan naar je lijf! Want die weet het echt beter dan je hoofd. O, ja en naar je moeder natuurlijk. 

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment