Business Design your own life Inspiratie Motivatie

5 essentiële lessen over ondernemen … van mijn dochter van 9

Wie had dat nou gedacht? Zo ligt ze in je armen en zo leert ze je de les over ondernemen … Ik heb het over mijn dochter van 9 die sinds een paar weken vlogger is. Superleuk en natuurlijk onder begeleiding van o.a. mij. Dus ik zit er bovenop en zie dan ook hoe zij en haar vriendinnen het aanpakken. Tijdens een vlog opname zat ik zo eens naar ze te kijken. Ik besefte me dat Lilou en haar vriendinnen mij onbewust een lesje aan het leren waren over het ondernemen. Sterker nog, het waren 5 essentiële lessen die iedere ondernemer zou moeten toepassen. Ik deel ze graag met je …

Les #1
Gewoon doen 
Waar ik nog 10.000 vragen heb of ik wel goed genoeg ben gaan deze meiden er helemaal voor. Ze plannen een dag in en gaan video’s opnemen. Ze maken zich geen zorgen of het onderwerp al een keer behandeld is of dat ze eigenlijk nog helemaal nog nooit zoiets gedaan hebben. Heerlijk onbevangen en zonder mitsen en maren die wij als volwassenen altijd hebben. Een fijne eye opener dus

Les #2
Samenwerken werkt
Heel natuurlijk gaat de samenwerking tussen deze meiden. Waar ik het allemaal alleen wil doen en vooral de controle wil hebben over mijn product, geven zij het net zo makkelijk uit handen. De een doet de regie, de ander bedenkt het onderwerp en de laatste bewerkt de video. Doen waar je goed in bent, dan blijft het stromen!

Les #3
Niet perfect is ook goed
Die herkennen we allemaal wel denk ik. Eerst die website af, eerst nog een cursusje hier, een cursusje daar, als ik dat onder de knie heb, dan … Daar hebben de meiden van “Loves BFF’s” geen last van. “Start before you’re ready” is hun ding! Dezelfde dag dat ze te horen kregen dat ze een you tube kanaal mochten, gingen ze aan de slag. Wat nou eerst leren filmen, wat nou een plan hebben … En dan ook echt zeggen “Maaahaaam, het filmpje is nu wel goed hoor, zet het er maar op!” Oeps, spiegelmomentje …

Les #4
Vier je successen
Hoe klein deze ook zijn. Bij iedere nieuwe abonnee springen ze een gat in de lucht en bij iedere tien vieren ze een klein feestje. Wij willen altijd maar grote stappen zetten en pas iets gaan vieren als het iets groots is. Terwijl je veel verder komt met kleine stapjes. Deze kleine stapjes zullen zorgen voor een grote stap. Dus vier dit!

Les #5
Maak jezelf zichtbaar
Aan iedereen, echt iedereen, die ze kennen of ook maar een blijk van interesse geeft, geven ze hun you tube gegevens op zodat ze abonnee kunnen worden. Ik ben daar veel te bescheiden in. Dat zou best nog wat meer kunnen. Want ja, als jij niet enthousiast bent over je bedrijf, hoe kun je dan van een ander verwachten dat diegene dat wel is …

Conclusie: kijk wat vaker naar kinderen. Zij doen bijna alles nog vanuit hun intuïtie en onderbuikgevoel. Daar kunnen wij (soms erg rationele) volwassenen absoluut nog wat van leren.

Enne … om gelijk maar even de laatste regel toe te passen …

Ik zou het superleuk vinden als je me gaat volgen. Dit kan op Facebook, Instagram en natuurlijk kun je je inschrijven op mijn website www.levenbuitendelijntjes.nl dan mis je nooit meer een post.

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment