Design your own life Inspiratie Lifestyle Mindstyle Motivatie

Ben jij al “druk”? Wil jij erbij horen? 10 tips om dit te bereiken!

“Druk” is het nieuwe “goed” als het gaat om de vraag “Hoe gaat het met je?”. Het lijkt wel hip om druk te zijn. Daarom heb ik 10 tips voor je op een rijtje gezet om drukker te worden en minder vrijheid te ervaren … ik bedoel … je wilt toch niet achterblijven? Jij wilt toch ook hip zijn?

1. Blijf binnen
Als je binnen blijft is het gevaar het kleinst om vrijheid te ervaren. Niet gaan wandelen. Het kan zomaar zijn dat je een leeg hoofd krijgt en dat je volop kunt gaan creëren. Nee, niet doen hoor. Dadelijk worden ook nog eens spontaan een probleem opgelost! En dan komt er een moment dat je vrijheid ervaart en dat wil je niet.

2. Denk jezelf klein
Heerlijk al die beperkende gedachten. Vertel jezelf vooral negatieve verhalen, dat houdt je klein. lekker veilig ook, want dat doe je al jaren zo. Vraag jezelf niet af of je gedachte waar is, zodat je je gedachten kunt relativeren. Is niet nodig. Je bent gewoonweg niet goed genoeg, jij kan het niet.

3. Plan niks vooruit
Plannen. Ieuw. Alleen het woord al … Stel je voor zeg, dat al je social media al een maand van te voren is ingepland of al je afspraken in een agenda staan. Wat zou je moeten doen met al die tijd die vrij komt? Zo kun je nooit zeggen dat je druk bent …

4. Laat je leven door je agenda
En als je dan toch al plant, plan dan je agenda lekker vol zodat je niet hoeft na te denken en geleefd wordt. Zomaar een vrije dag inplannen zonder reden? Niet doen! Het gevaar hiervan is dat je een briljante ingeving krijgt door je rust te pakken.

5. Zorg dat je financieel volledig afhankelijk bent
Mensen die denken dat ze zelf financiële vrijheid kunnen creëren die snappen niks van het echte leven. Het ligt toch zeker aan al die anderen dat ik niet genoeg geld verdien? Nee, ik ga echt niet berekenen wat ik graag zou willen verdienen en ik ga er al zeker niet naar handelen. Het leidt toch alleen maar naar meer vrijheid en dat heb ik al helemaal geen zin in.

6. Omring je met zeiksnorren
Dit is echt een topper wat betreft GEEN vrijheid ervaren. Zeiksnorren, zuurpruimen, zwartkijkers … (iedereen heeft er wel een paar in zijn of haar omgeving) zij weten veel over jou en vertellen je wat je allemaal niet goed doet of wat er mis kan gaan. Jij gelooft hun natuurlijk op hun woord en je bent eigenlijk best blij dat ze je behoeden om met je kop boven het maaiveld uit te steken. Zo ga je tenminste niet op je bek.

Mijn tip is dan ook: omring je niet met mensen die in je geloven. Die gaan je aansporen en dan krijg je zelfvertrouwen, ga je shinen, ga je mooie dingen bereiken en ervaar je vrijheid. Echt niet op zoek gaan naar dit soort mensen hè? Beloof het me. Dadelijk ben je succesvol en dan?

7. Ga niet mediteren
Pffff, zweverig gedoe dat mediteren!!! Mijn ervaring is dat je dan dichtbij jezelf komt en vervolgens keuzes maakt vanuit je eigen kracht. Ver vandaan blijven dus!

8. Blijf lekker zeiken op alles en iedereen
Het is de schuld van anderen. Dat is een ding wat zeker is. Kijk maar eens naar Pietje. Die rekent van die hoge prijzen, zodat er geen klanten meer voor mij overblijven. Oh, en Jaap heeft dat idee van mij gepikt, nu kan ik het niet meer doen en zal ik nooit rijk worden. Nou, ik vind dat ik gelijk heb. Ik hoor wel eens iets over “denken in overvloed”. Er is genoeg voor iedereen zeggen ze dan. Nou, niet voor mij. Ik heb het zo zwaar.

9. Doe niet wat je hart je ingeeft
Intuïtie noemen ze het ook wel. Al die zweverige lui die naar hun hart luisteren. Alsof je hart kan praten. Duh. Ach ja, ik voel ook wel eens wat hoor, maar als ik daar naar moet luisteren … dat zijn vooral gevoelens die tegen alle “normaligheden” ingaan. En dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Stel je voor dat ik dan de hele boel op z’n kop zet … doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg zeggen ze bij mij thuis altijd.

10. Je hebt geen keuze
Het leven overkomt je. Punt. Je hebt maar heel weinig invloed op je leven en je geluk. Vrijheid kun je niet creëren, je bent overgelaten aan het lot. Het is genetisch bepaalt hoe dik of dun je bent, hoe succesvol of niet succesvol je bent, hoe volgzaam of sterk je bent … je kunt daar niet uitbreken. Het is niet de situatie die je leven beïnvloed, maar hoe je ermee omgaat zeggen die guru’s dan. Nou, bij mij is het altijd de situatie. Ik kan er echt niks aan doen. En wat heeft een keuze te maken met meer vrijheid ervaren? Je hebt toch nooit zelf de keuze.

… Je begrijpt dat al het bovenstaande volledig indruist tegen mijn overtuigingen. Het is wel mooi om te merken dat ik alleen al door het zo op te schrijven een negatief gevoel krijg. Laat staan als je écht zo denkt. Ik zie ook hoeveel ik ben gegroeid de laatste jaren, want veel van deze punten waren echt onderdeel van mijn dagelijks leven vroeger. Wauw. Gaaf.

En ja, door deze tips toe te passen (dan wel de positieve versie) ervaar ik echt meer vrijheid en rust. Wat is vrijheid voor jou? Ga dat eens na en richt je leven dan zo in dat je je weer optimaal vrij kunt voelen. O, ja en …  druk zijn is niet cool … dat was sarcastisch bedoeld … dus.

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment