Hartvolgers Inspiratie Lifestyle Travel volg je hart

Pure passie in Frankrijk | Caspar & José | Hartvolgers

Pure passie in Frankrijk
Hij een passie voor creëren en restaureren, zij een passie voor commercie, samen een passie voor brocante én de droom om ooit nog te verhuizen naar het buitenland.

Ontmoet Caspar en José. Alles wat hierboven staat komt samen bij dit stel. Ik ken Capsar en José van vroeger, ze waren de buren van mijn zus. Een mooi huis, 2 schatten van kinderen, een eigen bedrijf, een paar mooie oldtimers voor de deur. Ja, Caspar en José waren zo’n stel waarvan je zei “die hebben het goed voor elkaar!” En dat hadden ze ook geven ze toe. Het leven was fijn en er gebeurde mooie dingen … maar toch …

Neuzen op internet
Al 19 jaar hadden ze het idee. We gaan een keer naar het buitenland. Een droom, een wens. “Maar in al die jaren kwam er altijd wel wat tussendoor” vertelt José. “Het huis was nog niet af, er was een kindje op komst, een promotie op het werk … altijd wel een reden om het dan maar even uit te stellen”. Daarbij wisten ze ook niet echt wat ze in het buitenland wilden doen, dus bleven ze in Nederland. Tot die ene avond! Caspar zat weer ‘ns te neuzen op het web en kwam bij toeval op een blog over de reconstructie van een Citroën DS Cabriolet in Frankrijk waarvan de eigenaar ook nog een camping had.

Een aantal maanden later keek Caspar weer een keer op de website en daar was het … de camping stond te koop! Alsof dit was waar ze al die tijd op hadden gewacht.

Als een speer naar Frankrijk
Als een speer reden Caspar en José naar Frankrijk om de camping te bekijken. Het terrein en de voormalige watermolen waren nog mooier dan op de foto’s, het potentieel enorm en voor ze het wisten was het bod gedaan! Hun droom werd werkelijkheid en 4 jaar geleden vertrokken ze naar Frankrijk.

Nieuw leven
Spannend was het. Ze gingen het avontuur tegemoet met twee kinderen die de taal niet kenden en al hun vrienden en vriendinnen achterlieten. Dochter Sterre had het er wel erg moeilijk mee vertelt ze me in ons skype gesprek. Het eerste jaar vond ze verschrikkelijk. Ze mistte haar vriendinnen en familie. Ze voelde zich alleen omdat ze de taal niet kende. Thorsten, haar broertje, had daar veel minder last van, hij genoot van de ruimte en de vrijheid. “Uiteindelijk”, vertelt Sterre, “is het helemaal goed gekomen. Ik zou hier niet meer weg willen. Ik heb superveel vriendinnen en het leven hier is echt heel leuk”

Rust
Dat het leven daar in Frankrijk leuk is vinden ook haar ouders. Het gaat er allemaal super gemoedelijk aan toe. Als ze in Nederland op bezoek zijn worden ze bijna onrustig van het gehaast. De familie woont in een klein dorpje. De camping ligt er op een paar minuten vandaan. Op mijn vraag “is dat niet een beetje tè rustig?” Antwoorden ze unaniem “Nee, het is hier echt heeeeeeerlijk!” Zo werken ze echt samen met de gemeente. Als het over de camping gaat, maar ook voor dorpsbelangen wordt er fijn samen gewerkt. Sterker nog de burgemeester van het dorp is ontzettend blij met hun komst. Door de camping worden het dorp en de regio weer op de kaart gezet. Daarnaast is het in de zomer ondertussen zo druk, dat ze blij zijn als het wat rustiger is in de winter. Caspar vertelt me nog dat hij niet eens een telefoon heeft … ja, dan heb je in mijn ogen aardig je rust gevonden!

Het plan
Ik merk op dat ik het knap vind dat ze in zo’n korte tijd het al zo druk hebben. Waar José op antwoord “Maar we hebben ook wel een plan gemaakt!” We zijn niet zomaar op goed geluk vertrokken” “Nee”, zegt ze, “als je vertrekt heb je een degelijk plan nodig en flink budget”. Geen “Ik Vertrek” praktijken bij deze familie dus!

En daar hebben ze natuurlijk hartstikke gelijk in. Velen dromen van een ander leven en maken het in hun hoofd zo mooi dat praktische zaken voor het gemak vergeten worden. Maar een budget is wel degelijk van belang. José en Caspar kregen een mooie overwaarde voor hun huis in Nederland en hadden nog wat spaargeld. Daarmee konden ze het nog even uitzitten, en dat is maar goed ook want hun camping zou niet direct geld op gaan leveren, sterker nog het zou hun de eerste jaren vooral geld gaan kosten.

Budget
Maar zelfs met een goed plan en een flink budget, kunnen vier mensen de eerste jaren niet leven van de opbrengsten van een camping. Een mooie kans is er voor José als de mogelijkheid zich voordoet om een agentschap van Inter-France voor de regio “Aveyron en Lot” in de makelaardij erbij te gaan runnen. “Echt superleuk!” vindt ze het. Hier kan ze haar commerciële hart in kwijt en haar passie voor huizen. In de zomer besteed ze haar tijd volledig aan de camping en de overige tijd is ze makelaar “een perfecte combinatie” zegt ze zelf. Caspar blijft zich voltijd bezig houden met de camping. “Ook al zijn er geen gasten in de winter, er moet altijd een hoop gebeuren” Trots vertelt Caspar mij hoe gaaf het is om de oude watermolen te restaureren, het terrein aan te pakken en zo een toch wel verwaarloosde camping te zien veranderen in jouw camping waar je hart en ziel in zit!.

Voordelen en nadelen
Uit hun verhaal maak ik op dat er een hoop voordelen zijn aan het hebben van een camping. Er is veel rust en ruimte. Veel vrijheid voor de kinderen en ze groeien op in een fijne omgeving. De kinderen krijgen ook een andere mentaliteit, ze staan meer open voor veranderingen en helpen vaak mee op de camping. Daarnaast komen er veel vrienden en familie langs. Vooral net voor het seizoen als alles schoon gemaakt en opgezet moet worden. “In ruil voor gezelligheid en eten natuurlijk!” zegt Caspar

Er zijn ook wel wat nadelen aan het runnen van een camping. Het grootste nadeel?; geen tijd voor de kinderen! In de zomer is het hard buffelen. Ze voelen zich af en toe dan ook best schuldig dat ze geen tijd voor de kids hebben. “Dat is niet leuk” zegt José. “maar gelukkig zijn we de rest van het jaar wel superveel samen. En die tijd gebruiken we ook echt om bij elkaar te zijn” De kinderen hebben er niet zo’n last van als ik ze vraag hoe het voor hun is. Ja, soms is het wel vervelend, maar ze begrijpen het ook heel goed. De zomer is nu eenmaal druk en dan moet het gebeuren.

Tip
Als laatste vraag ik of ze nog een tip hebben voor mensen die dit ook wel zouden willen doen.

“Gewoon doen!” zegt José. “Er is altijd wel een excuus om het niet te doen. Het leven is altijd te druk en als jij er niet voor kiest om dat te veranderen en je dromen achterna te gaan, dan doet niemand het voor je. We houden vaak vast aan zekerheden die ook zo maar weg kunnen vallen en dus eigenlijk helemaal geen zekerheden zijn. Maak wel een plan, ga niet zomaar weg. o,ja … en een flink budget is ook handig!”

Wie?
Caspar, José, Sterre en Thorsten wonen in Sonnac en zijn eigenaar van Camping La Diège. 4 jaar geleden besloten zij deze camping over te nemen. Een camping die in de jaren 70 top liep, maar door een overstroming nooit meer de oude is geworden. De camping richt zich nu vooral op het terug naar de basis principe. Even helemaal niks. Rust, natuur, vuurtje stoken … Duurzaamheid en zelfvoorziening zijn ook twee belangrijke pijlers van Camping La Diège.

Daarnaast hebben Caspar en José een passie voor alles wat brocante is en voor oldtimers. Dat is ook een van de redenen waarom Frankrijk zo goed bij ze past. Je ziet het ook terug op de camping; veel brocante en veel gasten komen met hun oldtimer kamperen. De camping is kleinschalig en persoonlijk. Er worden regelmatig BBQ , tables d’hôtes, en pizza avonden georganiseerd waarbij de hele camping mag aanschuiven. Voor kinderen is het een paradijs; lekker bezig zijn in de natuur.

Ze zijn echt heel goed bezig! Onlangs hebben ze nog de Zoover Orange award 2016 gewonnen in de categorie Charme Campings. Met een 9.4! En dat is echt heel hoog!

Ik zeg … naar toe gaan! Superleuk, relaxed en inspirerend! Gauw boeken, want ze gaan als een speer!

Die hebben het goed voor elkaar …

www.campingladiege.nl even checken

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment

Comments (4)

  1. Wij zijn al twee keer bij Casper en Jose op de camping geweest. Echt super leuk en natuurlijk fantastisch wat ze in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gebokst!