Inspiratie Mindstyle

Hoe ik het verschil ga maken … en hoe jij dat ook kunt doen.

Wat een dag. Ik wilde de wereld redden, maar het is me niet gelukt. Een vlog had ik opgenomen met wijze woorden en inspirerende quotes. De techniek werkte niet mee … weg vlog. Via een live sessie dan maar. Helaas. Mijn lieftallige dochter trok haar mondje open en was niet van plan deze nog dicht te doen …

hmmm, niet gelukt dus. Wil het universum mij iets vertellen? Ik wil de wereld redden. Groots en meeslepend het liefst. Misschien is dat het wel. Klein beginnen. Bij jezelf … toch?

Geheime zusters
2 weken geleden. Ik zit op Facebook en zie een leuk bericht voorbij komen. “Laten we samen wat positiviteit creëren” Het is een oproep van de club van Geheime Zusters. De vraag is om één cadeautje te sturen naar iemand die je niet kent en als iedereen mee doet kun je wel 6-36 cadeautjes terug ontvangen. Dat laatste merk ik op dat moment niet eens op, ik vind het gewoon een tof idee om iemand (die ik niet ken) te verrassen en zo de wereld een beetje gezelliger en mooier te maken. “Ja” antwoord ik enthousiast “ik doe mee”.

Onschuldig
Als ik thuis kom (ik heb echt een superleuk cadeautje gekocht) zie ik dat ik getagd ben ik een bericht van de HOAX meldingen pagina. Allereerst verbaas ik me dat zo’n pagina bestaat. Dan lees ik het bericht en ben nog verbaasder. Mijn onschuldige “ik-zoek-een-kado-uit-en-verras-iemand-om-de-wereld-beter-leuker-en-gezelliger-te-maken” actie is een HOAX, een scam, een misleiding en illegaal! Ik krijg het er warm van. Er is ooit zelfs een burgeroorlog ontstaan door dit soort acties. O nee, o nee … en daar is het … bijna laat ik het zover komen … ik laat me angst aanpraten. Heel even, maar dan … kom op mensen, even realistisch! Sinds wanneer is elkaar een cadeautje geven een misdaad?

Angst
En dit is wat ik iedere dag zie gebeuren. Er gebeurt veel. Dingen waar ik ook zo 1,2,3 geen antwoord op heb. Maar hoe daar op gereageerd wordt vind ik zorgwekkend. De ene vinger wijst nog harder dan de andere. De een schreeuwt nog harder dan de ander. De een nog negatiever dan de ander. Elkaar angst aanpraten. Dat.

Loesje
Vandaag aan de keukentafel; “Van nadenken worden we moe, dus oordelen we maar wat” schrijft Loesje. BAM. Spijker op de kop. Dit is wat ik wil zeggen. Laten we weer gaan denken. Denk na over wat je schrijft op social media. Denk na over de gevolgen. Ga eens in de schoenen staan van degene die je kwetst daar vanachter je computer. Denk na over mensen die vluchten uit hun land. Deze mensen hebben niks meer. Stel je voor … Ja, stel het je eens voor en denk dan nog eens na … Wees een stem, geen echo!

Stel je voor
Mijn hele binnenste schreeuwt dat ik iets aan deze negativiteit wil doen. Dat ik de wereld een stukje beter en mooier kan maken. Net als in de oproep van de geheime zusters “laten we samen voor meer positiviteit zorgen”. Misschien lukt het me niet in één dag, maar ik begin. En als we allemaal beginnen … stel je voor. Ja, stel je voor.

Just do it!
Ik begin gewoon. Ik begin met geven. Geven zonder er iets van terug te verwachten. Geven omdat ik de wereld een stukje mooier wil maken. Geven om angst weg te halen. Geven om vertrouwen terug te halen. Geven om anderen te inspireren om ook te gaan geven. Om ook de wereld een stukje beter te maken. Geven kan op vele manieren. Je kunt doneren, tijd geven, kennis delen, die eenzame buurvrouw verrassen, kinderen die nieuw zijn in Nederland meenemen naar de schaatsbaan, iemand een knuffel geven, een bloemetje geven aan een onbekend iemand … of een cadeautje… begin gewoon … maak het verschil. Small acts can transfer the world. Echt. Groots!

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment

Comments (4)