Inspiratie Mindstyle persoonlijk groei persoonlijke ontwikkeling volg je hart

Toedeloe! | Waarom ik blij ben als de kerstboom de deur uit gaat

Toedeloe!

Pas op
Het kan zijn dat je in shock bent na het lezen van de volgende bekentenis. Want ja, ik vind het toch wel het mooiste moment van kerst…de dag dat de boom weer de deur uit kan!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind kerst echt wel heel gezellig, maar toch staat deze periode voor mij gelijk aan geleefd worden. Ieder jaar neem ik me weer voor om dit niet te laten gebeuren, maar het gebeurt. In November sta je gezellig te zwaaien naar de Sint en voor je het weet zit je tot over je oren in de surprises, kerststukjes, pannekoeken bakken, voorstellingen op school, boodschappen doen in een te drukke supermarkt….Kortom je bent de regie over je eigen leven gewoon even kwijt. Veel mooier kan ik het niet maken. “Ik heb het druk” is mijn meest gebruikte zin in deze tijd, complete chaos!

De boom
Maar dan…die boom! Voor mij staat dit moment niet alleen voor ruimte in mijn huis, maar ook weer in mijn hoofd! En het is de aftrap voor een heel nieuw jaar. Een lege agenda. Niet geleefd worden. Ultieme vrijheid vind ik het. Een blanco blad die je helemaal zelf kunt invullen. Stel je voor…

2015
Maar niet voordat ik heb terug gekeken 2015. Want weet je, ik mopper dan wel op die laatste 2 maanden van het jaar, maar stiekem heb ik ook genoten. Genoten van mijn lieve meiden die trots hun optredens deden op school, genoten van de gezellige etentjes, de liefde en aandacht voor elkaar!

Sleur
Als ik zo terug kijk was het mijn beste jaar ooit! Het begon niet al te best. Vorig jaar rond deze tijd was ik er helemaal klaar mee. Ik zag het nieuwe jaar niet als een nieuw leeg blad, maar als voorgedrukte versie die ik alleen maar hoefde te leven. Een opgave. Ik had er echt geen zin in. Sleur, als je het zo wilt noemen, was mijn leven in gedrongen. Ik stond al 1,5 jaar lang iedere ochtend op met de gedachte “daar gaan we weer”. En ook hier was ik helemaal klaar mee. Ik nam het heft in eigen handen. In de vorm van het jaarprogramma van 365 succesvol heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven! You decide…toch?

You rock!
Ik kreeg te horen “wat ga je nu weer doen” “dat helpt toch niet” “commercieel gebeuren” bla bla bla. Gelukkig weet ik beter. Ik ga je nu niet vertellen wat er allemaal gebeurd is en ook niet dat je persé dit programma moet volgen. Maar ik kan je wel vertellen dat ik enorm gegroeid ben in 2015 en veel inzichten heb gekregen. Ik vind mezelf weer leuk en weet veel beter wat ik echt wil in het leven.

Een van de mooiste complimenten kreeg ik gisteren van een lieve vriendin; ze is trots op me, ze vind dat ik veel meer focus heb en sterker in mijn schoenen sta. Ik weet veel beter wat ik wil en ben duidelijker. You rock girl! schreef ze me.

You decide!
En nu…hup, die boom uit het raam! Toedeloe! Op naar een nieuw jaar waarin nog veel meer gerockt gaat worden, een jaar vol nieuwe kansen, een leeg blad die je helemaal zelf mag invullen! Ik ga ervoor! En jij?
Laat jij je leven of leef jij je eigen leven? You decide!

 

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment