Mindstyle persoonlijk groei persoonlijke ontwikkeling volg je hart

Over bakstenen, moslims en knuffelen | Bang na de aanslagen in Parijs. Zo ben ik er mee om gegaan.

De bekende baksteen
Ik open mijn ogen. Ik word net wakker. Heel even, echt heel even is mijn hoofd leeg. Ken je dat moment? Dat je net wakker wordt en je hoofd even helemaal leeg is…maximaal 10 seconden, maar wat een heerlijk moment.
Dan vult mijn hoofd zich weer met DIE gedachten. Gedachten waar ik al de hele week buikpijn van krijg. De gedachte dat mijn vrijheid van me afgepakt kan worden. Gedachten als “wat als…wat als ik… wat als wij…” overheersen deze week. Angst, pure angst. Ik lees overal prachtige blogs met de oproep om niet bang te zijn en ik wil er ook niet aan toegeven, maar mijn gevoel zegt iets heel anders. Een baksteen op mijn maag, zo voelt het.

DIE vluchtelingen, DIE moslims
Die baksteen wordt verzwaard in de dagen erna. Met een knoop in mijn maag kijk ik toe hoe mensen hun ongezouten mening geven op internet. Ze geven de schuld aan alles en iedereen en vooral “die” vluchtelingen en “die” moslims krijgen het voor hun kiezen. Wat een haat wordt er de wereld in gegooid! Ik besluit om internet even links te laten liggen, ik moet rust in mijn hoofd te creëren om weer helder te kunnen denken.

HAAT
Dan lees ik de brief van een journalist wiens vrouw is doodgeschoten tijdens de aanslag in Parijs. De tranen rollen over mijn wangen en een zin maakt enorme indruk…”mijn haat krijgen jullie niet!” Wat een kracht. Als deze man, die net zijn vrouw is verloren en achterblijft met hun zoontje van 17 maanden, zoiets kan zeggen, waarom kunnen wij dit dan ook niet met zijn allen!?

Transitiepersoon?
Verderop in de week heb ik een training op mijn werk. Het is een training van Franklin Covey. Hij heeft het in zijn boek over “transitiepersonen”. Dit zijn de personen in je leven die negatieve patronen veranderen in positieve patronen en zij kunnen jou en zelfs de wereld veranderen! Ik denk dat deze journalist een transitiepersoon is, ik denk dat alle bloggers die oproepen tot liefde transitiepersonen zijn, ik denk dat de mensen die opstaan voor een ander het zijn en ik wil dit ook zijn voor jou.

Ik kies
Ik kies ervoor om mijn leven te leven in vrijheid. Ik blijf uit gaan van het goede in mensen, dit doe ik mijn hele leven al en ik wil dit niet veranderen. Ik leer mijn kinderen dat iedereen gelijk is, dat de wereld van iedereen is. Ik leer mijn kinderen om alle naasten lief te hebben, met of zonder geloof. Culturen zijn er om ontdekt te worden, de wereld is er om ontdekt te worden, ik laat me niet tegenhouden door angst. Ik kies voor liefde en vrijheid!

Maar…
Betekent dit dan dat ik niet bang mag zijn, mag ik me geen zorgen maken? Juist wel, dat maakt je menselijk. Maar ik vraag je om deze angst en zorgen om te zetten in liefde en zo de wereld weer een stukje mooier te maken.

Geef het door
Goed, ik denk dat ik mijn punt wel duidelijk heb gemaakt. Misschien denk je…wat een gelul! Liefde en vrede in deze tijd is voor naïevelingen. Maar ik hoop natuurlijk dat ik je wel heb geraakt en dat je na gaat denken over hoe JIJ die transitiepersoon kunt zijn voor je buurvrouw, je vriend, je ouders, je collega’s en vooral voor (je) kinderen.

Kijk ook eens naar deze jongen … wat denk jij transitie persoon of transitie persoon? Geef het door en maak de wereld weer een beetje mooier!

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment