Inspiratie Mindstyle persoonlijk groei persoonlijke ontwikkeling volg je hart

Hoe heurt ’t eigenlijk? | Voel jij je terminaal serieus? Lees hoe ik weer ging genieten!

Ik ben moeder. Ik ben gek op mijn meiden en ik probeer ze ook nog een soort van wat mee te geven. Dingen als luister naar je hart, je hebt altijd zelf de keuze, trek je niks aan van wat anderen van je denken, ga uit van je eigen kracht. Ik stimuleer ze vooral hun eigen wereld te ontdekken.

En soms, soms doe ik het toch…Als mijn dochter aan mij vraagt waarom ze iets moet doen terwijl ze het niet leuk vindt, hoor ik mezelf zeggen, ja, ik zeg het echt. OMDAT. HET. ZO. HOORT.

In het gareel
Ik ben van mening dat ik toch best open minded in het leven sta. Toch heb ik me door de jaren heen ook aangepast. Aan de maatschappij, aan wat wenselijk is, aan hoe het hoort. Is ook niet zo gek, want we weten niet beter. Het wordt ons op school niet geleerd om je hart te volgen. Als je anders bent, krijg je een stempel. Net zo makkelijk. Als je maar binnen die lijntjes blijft, lekker mee gaat in het gareel, dan komt het later allemaal goed.

Doe eens normaal!
En dan, dan ben je 38. Doodongelukkig van het leven in die veilige kooi. Je komt erachter dat je helemaal niet blij wordt van je leven hoe het nu is. Je hebt zo af en toe wel een dagdroom, maar die stop je maar gauw weg. Want weet je…zo hoort het niet, dat is raar. Een wereldreis met je kinderen maken? Doe eens normaal! Weer naar school? Doe eens normaal! Stoppen met je baan? Doe eens normaal!!!

Terminaal serieus?
TERMINAAL SERIEUS, wat een geweldige term. Het schijnt dat het vooral veel voorkomt onder veertigers. Het komt erop neer dat we gewoon lekker veilig in onze comfortzone zitten en vast zitten in gewoonten. Het leven is nu eenmaal zou gelopen hoor je vaak. Ik vind dat onzin. Als je niet tevreden bent, kun je wel degelijk wat doen aan je leven. Je zou eens kunnen beginnen met dromen. Wat zou het lekker zijn om eens heerlijk weg te dromen. Doe het gewoon eens. Dromen zonder al die beren op de weg, financiële beperkingen, zonder grenzen…gewoon eens dromen alleen voor jou! Heel groots! Hoe zou dat voelen?

Dromen is eng
Ik was ook mijn droom mojo kwijt. Had al mijn grote dromen weg gestopt. Weg ermee! Toch niet haalbaar. Gelukkig heb ik in 2014 de beste keuze ooit gemaakt. Ik had me ingeschreven bij het jaarprogramma van 365 dagen succesvol. Tijdens de seminars heb ik me beetje bij beetje weer open durven stellen voor die grootse dromen. En iedere keer als die droom weer om het hoekje kwam kijken, schrok ik. OMG kan ik dit wel? Ben ik dit wel waard? Wie zit er nou op MIJ te wachten?

Succes!
Ondertussen zijn we een jaar verder en heb ik vooral mijn hart gevolgd. Ik heb mijn eigen bedrijf vaarwel gezegd, ben gezond gaan leven, ben gaan onderzoeken wat ik dan wel wil, geniet van mijn kinderen, ben happier in mijn relatie, we hebben een camper, ik maak weer mooie reizen EN ik heb sinds vandaag mijn eigen blog!
Succesverhaal? Ja, voor mij wel. Waarschijnlijk denk je dat dit jou niet gaat lukken. Ik zal je wat zeggen. STOP IT! JUST DO IT!!

Use your imagination…
Ik ben dus blij. Blij dat ik 365 ben tegen gekomen. Maar stel je eens voor dat we dit al leren op school? Dat je leert dat het normaal is je hart te volgen? Dat je goed genoeg bent zoals je bent. Dat je nooit faalt, maar leert? Dat buiten de lijntjes kleuren helemaal oké is. Dat je gewoon jezelf mag zijn… Zou een hoop schelen later, niet?
Pak nu je doos met tissues en kijk onderstaand filmpje. Use your imagination! Ik ben benieuwd!
https://www.youtube.com/watch?v=BUYhBaNB0MU 

Multipotentialite pur sang. Altijd veel ideeën, super leergierig en creatief. Ik zet deze superkrachten in om vrouwelijke ondernemers, dromers en hartvolgers te helpen hun dromen waar te maken. Daarnaast ben ik fotograaf, moeder, digital nomad, blogger, vlogger, inspirator ... kortom "multisparkled"!

Leave a Comment

Comments (2)

 1. Geweldig Irene!!!
  Dit lijkt wel mijn missie, mijn verhaal, en mijn interesses…. diversiteit het liefst en veel zien en beleven van deze prachtige wereld. 365? Check, dit jaar ‘diploma behaald’ 😉
  En jouw site, blog en missie, dikke duim!
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Wat leuk om te lezen dat je 365 hebt gedaan. En je missie hebt gevonden! Met zoveel interesses is dat soms best een beetje lastig, maar als je eenmaal hebt ontdekt dat het allemaal mag en kan … dan gaat er een wereld voor je open! Veel succes Mirjam.